Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

Блог

30 май 2023

50 Оригинални идеи за подаръци

Подаръците са специален начин да изразим нашата любов, благодарност и внимание към хората, които обичаме. Когато търсим идеалния подарък, желаем да покажем, че сме се постарали да намерим нещо уникално и значимо за получателя. Все пак, понякога намеряването на подходящия подарък може да бъде предизвикателство.

30 май 2023

Защо да подарим символични подаръци

Символичните подаръци имат специално значение и са предназначени да изразят емоции, приятелство или памет за конкретно събитие или момент.

28 май 2023

Как да изберем правилните подаръци за тийнейджъри

Добрите подаръци за тийнейджъри могат да бъдат в различни категории. Технологичните гаджети и аксесоарите са чест избор, тъй като много тийнейджъри обичат да бъдат в крак с последните технологични тенденции.

31 март 2020

Какво да правим вкъщи по време на карантина – 8 практични съвета

Светът в момента е парализиран, заради върлуващия корона вирус COVID-19. Правителството въвежда все по-строги мерки за борба със заразата. Съвсем скоро и нашата държава ще последва примера на западните ни съседки, където излизането от дома е разрешено само в случай, че отивате на работа, до аптека или хранителен магазин.

25 февруари 2020

Най-добрият подарък за 8 март

Майчината любов не може да се купи. Ето защо при избора на подарък за 8 март не са толкова важни парите, колкото идеята и посланието. Не са ви необходими нито скъпи бижута, нито букети от по 500 рози. Трябва ви само малко вдъхновение и верен помощник, който може да го претвори в подарък, създаден специално за Нея. Тук в „Уникални Подаръци“ се занимаваме точно с това – превръщаме мечтите и идеите в реалност!

17 февруари 2020

Защо хората подаряват подаръци

Раздаването на подаръци и участието в благотворителни инициативи доказано ни прави по-щастливи. Това е традиция, която датира още от дълбока древност. И до ден днешен тя продължава да бъде предмет на анализи и проучвания на различни антрополози, психолози и социолози. Всичко това с една единствена цел - да дадат отговор на въпроса защо хората си подаряват подаръци за Коледа, рожден ден, годишнина или някакъв друг повод.

17 февруари 2020

Символиката на различните подаръци

За повечето хора подаръците са ценни не заради паричната им стойност, а заради посланието, което носят. Без значение каква сума сте отделили за тях, ако те предават правилното намерение, то усилията ви ще са увенчани с успех. Знаейки каква е символиката, която имат различните предмети, ще съумеете да изберете най-подходящите подаръци за вашите любими хора.

22 ноември 2019

Никулден – традиции, обичаи и идеи за подаръци

Шести декември наближава, а с него идва и един от най-тачените български празници: Никулден. Свети Николай Чудотворец се смята за покровител на моряците, рибарите, банкерите и търговците. Освен това огромна част от българите носят неговото име или производни на него. На 6-ти декември имен ден празнуват Николай, Никола, Николина, Нина, Ния, Кольо, Никол, Николета и още много други.

04 ноември 2019

Какво да купиш онлайн и какво не?

С развитието на интернет търговията се оказва, че има неща които ще ти бъде много по-изгодно и удобно да купиш онлайн. В същото време има и такива, за които е по-добре да станеш от дивана и да разгледаш на живо, преди да извадиш портфейла си. Ето пет продукта, които е можеш спокойно да купиш онлайн и пет такива, за които по-добре да ползваш стария, изпитан метод на пазаруване.

30 октомври 2019

Как да избереш сигурно място, от което да пазаруваш?

Пазарувай от доверен онлайн магазин, вместо да ползваш търсачка. Резултатите от търсенето могат да бъдат подправени, за да те отклонят – например чрез платена реклама. Ето защо, ако искаш да купиш нещо по-голямо или важно, убеди се че търговецът е наистина надежден и избягвай да пазаруваш от странни сайтове или платформи, чиито имена са ти напълно неизвестни.

24 октомври 2019

Онлайн пазаруване – как да се предпазим от измами в интернет!

Живеем във време, в което можеш да получиш всичко което поискаш, без дори да ти се налага да правиш големи усилия за него. Гладен си? Можеш веднага да поръчаш и желаната храна ще бъде на вратата ти след около час, топла и вкусно ухаеща.

15 октомври 2019

Карикатура за подарък – всичко, което трябва да знаеш, преди да поръчаш

Някои от най-великите художници в човешката история са практикували рисуването на карикатури като способ за развиване и подобряване на своите умения. Дори в дневниците на самия Леонардо Да Винчи са открити подобни на карикатури изображения на хора с необичайни лица. Много други велики ренесансови художници също скицирали карикатури в моментите, когато искали да си отдъхнат и разнообразят строгия и класически стил на рисуване, който обикновено практикували.

11 октомври 2019

В чудния свят на карикатурите

Карикатурата е рисунка на реален човек, която изкривява или преувеличава някои черти, но въпреки това запазва приликата с реалния обект. Или с други думи: това е портрет с преувеличени или изострени специфични черти. ....

19 септември 2019

20 оригинални идеи за летни подаръци

Лятото е в разгара си, а с него винаги вървят и куп приятни поводи за веселие и празнуване. Виж нашите предложения за летни подаръци, които освен че са практични, могат да бъдат персонализирани по всякакъв начин и за всякакъв повод...

30 юли 2019

Какво да подарим на шефа – 10 практични идеи

Избирането на подаръци за колеги никак не е лесна задача. Още по-сложни стават нещата когато подаръкът е за Шефа или за някой друг висшестоящ служител. Като специалисти в тази област често ни се случва да се сблъскаме с репликата „Какво можеш да подариш на човек, който вече всичко си има?”. И отговорът е много по-лесен, отколкото си мислите - подарете им нещо персонализирано, изработено специално за тях. Подарете им подарък, който да им носи приятни спомени за вас и колектива, както и за фирмата като цяло.

22 февруари 2019

5 Уникални подаръка за любимата жена по случай 8-ми март

Избирането на подаръци може да бъде сложна задача. Особено за мъжете, които искат да изненадата любимата жена.

Какво иска тя?
Какво вече има?
В какъв цвят ще го иска?

Толкова много въпроси, толкова малко време за решение. За да намалим...