Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

Символиката на различните подаръци

17.02.2020

За повечето хора подаръците са ценни не заради паричната им стойност, а заради посланието, което носят. Без значение каква сума сте отделили за тях, ако те предават правилното намерение, то усилията ви ще са увенчани с успех. Знаейки каква е символиката, която имат различните предмети, ще съумеете да изберете най-подходящите подаръци за вашите любими хора. 

Какво означава да подариш на някого химикал?

Писалката символизира интелект. Ако я подарявате на човек, който работи в сферата на науката и образованието, то подаръкът ви изразява уважение към неговата професия и това, че се възхищавате на интелигентността му. Ако я подарите на някоя дама с пожелание да я ползва, за да пише в своя дневник, това е знак, че с любов и носталгия си припомняте за ваши общи преживявания, мигове на радост и щастие. Ако я поднесете на писател, това е израз на вашето преклонение пред таланта и способността му да вижда света под различен ъгъл. Както виждате една луксозна гравирана писалка с персонално послание към получателя може да бъде един прекрасен и много елегантен подарък за всякакъв повод - Коледа, рожден ден или някаква годишнина.

Какво означава да подариш на някого еднорог?

Тези митични същества символизират невинност и целомъдрие. Приказките гласят, че еднорозите имали силата да лекуват болести и живеели по 1000 години. Те са символ на магия, отворено съзнание и вяра в чудеса. Според легендите само жена с чисто сърце може да докосне и улови еднорог. Той не позволявал никакви други хора да се приближават до него и те можели да го съзерцават само отдалече. Да подарите еднорог на жена означава, че смятате душата ѝ за чиста и непокварена, а присъствието ѝ в живота ви ви дарява с магия всеки ден. Ние разполагаме с хиляди различни подаръци, които можем да украсим с картинка на еднорог и специално послание от вас - тениски, декоративни възглавнички, чанти, пъзели, чаши и т.н. 

Какво означава да подариш на някого нож или друг режещ предмет?

Красивите и качествени ножове, декоративни мечове и др. се ценят много от повечето мъже. Това е хубав подарък, символ на мъжество и смелост. Поверието обаче гласи, че ако подарите на някого остър предмет, например нож, сабя, ножици и др., те ще отрежат връзката между вас и ще спрете да общувате. Ако все пак държите да поднесете точно такъв подарък, поискайте от човека, на когото го подарявате, да ви даде малка монета в замяна. Така ще „излъжете“ лошия късмет, че ножът е бил купен, а не подарен.

Какво означава да подариш на някого часовник?

Часовниците са популярен избор за подарък на Запад. Особено в Америка е много разпространена традиция те да се подаряват на колеги, които празнуват излизането си в пенсия. Влюбените двойки също често си подаряват луксозни часовници за рожден ден или годишнина. В източните държави обаче се шири суеверие, че ако подарите такъв редмет това означава, че часовете до смъртта на получателя са преброени и времето му изтича. Вие сами си преценете дали да вярвате на тези поверия или не. Според нас обаче, особено ако не правите персонален, ами по-скоро общ подарък (например за млада двойка по случай ново жилище или друг повод), то един красив стенен часовник би бил отличен избор.

Какво означава да подариш на някого портфейл?

 Портфейлът е отличен избор за подарък – носи пожелания за богатство, просперитет и бизнес успехи. Той обаче никога не се подарява празен! Задължително пъхнете вътре поне една дребна монета. Така ще „орисате“ новия му притежател никога да не се вижда без пари. 

Какво означава да подариш на някого шоколад?

Сладките и шоколадовите изделия също са подарък, с който няма да сгрешите (освен ако човекът, на който ги подарявате, не е болен от диабет). Посланието, което носи този дар, е че пожелавате на получателя им да води сладък живот, без трудности и препятствия. А знаете ли, че при нас можете да поръчате всякакви видове персонализирани коледни шоколади, бонбони, както и бурканчета Nutella с етикет и снимка по ваш избор? 

Какво означава да подариш на някого обувки?

В много държави да подариш на някого нови обувки се счита за лош късмет – така предизвикваш съдбата и този човек ще си отиде далеч от теб. Припомнете си тази статия и я покажете на жена си следващия път, когато поиска да ѝ купите поредния чифт луксозни ботушки. ;) Огледалата също не са най-удачния избор за подарък, защото и те символизират отчуждение.

Какво означава да подариш на някого чаша?

Ако подарявате халби за бира или чаши за вино, уиски и други видове алкохол, то това е послание към получателя, че искате още дълги години да вдигате наздравици заедно. Керамичните чаши, придружени от пакетче скъп чай или кафе, са символ на комфорт и надежда. С тях пожелавате на получателя им да има повече време за себе си, в което да релаксира и да се поглези с вкусна и топла напитка. Поръчайте вашата чаша с лично послание и снимка още сега, за да е готова навреме за празниците!

Освен уникалните подаръци, не бива да пропускаме и празничните букети. Науката, която се занимава със символиката и значението на цветята се нарича флориография. Тя използва различни комбинации от разтения и билки, за да предаде специални послания. Ако знаете „езика“ на цветята, ще можете да подскажете на любимия човек точно какво изпитвате към него. Розите символизират любов, но различните цветове имат и различен смисъл. Червените рози означават желание и страст, белите са израз на благородство и приятелска обич. Розовите карамфили пък казват „Никога няма да те забравя“. Червените лалета също са признание за любов. Маргаритките значат невинност, лавандулата – отдаденост, нарцисът - ново начало, а зюмбюли се поднасят когато искате извинение и молите за прошка.