Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

Какво да правим вкъщи по време на карантина – 8 практични съвета

31.03.2020

Светът в момента е парализиран, заради върлуващия корона вирус COVID-19. Правителството въвежда все по-строги мерки за борба със заразата. Съвсем скоро и нашата държава ще последва примера на западните ни съседки, където излизането от дома е разрешено само в случай, че отивате на работа, до аптека или хранителен магазин.

Слава Богу, все още може да се разчита на онлайн търговията, с чиято помощ лесно можете да си поръчате всичко необходимо, без да ви се налага да напускате сигурността на собствения си дом. Ние пък сме ви подготвили списък с полезни и интересни идеи относно това как да се забавлявате у дома по време на карантината.

1. Стимулирайте ума си с редене на пъзел

Пъзелите са интересни, занимателни и действат успокояващо на нервната система. Освен това развиват ума и логическата мисъл. При нас в „Уникални подаръци“ можете да поръчате персонализирани пъзели с образа на любимите хора, които може би в момента нямате възможност да виждате толкова често, колкото ви се иска. Ако пък имате деца и искате да им измислите полезно и приятно занимание по време на карантината, можете да им поръчате учебни пъзели – например такива с различните видове животни, цифри, буквите от азбуката, пъзел с картата на България или света – възможностите са безкрайни.

2. Забавлявайте се, докато учите нови рецепти

Голямото пазаруване и блъскане по магазините вече премина и сигурно шкафовете и килерите ви са добре заредени. Сега е моментът да сложите една повдигаща настроението готварска престилка и да изпробвате нови рецепти и кулинарни похвати. Впрегнете и останалите членове на домакинството да ви помагат и да се забавлявате заедно. Научете децата как да пекат курабийки или разни други вкусотии.

3. Насладете се на следобедната дрямка

Помните ли как в детската градина насила ни караха да спим следобеден сън и това ни се струваше най-ужасното наказание? Е, когато вече навлязохме в малко по-зряла възраст и преумората от забързаното ежедневие ни налегна неумолимо, идеята за една кратка следобедна дрямка вече не ни се струва толкова лоша, нали? Сега е идеалният момент да ѝ се насладим пълноценно. А с нашите персонализирани възглавници и пухкави поларени одеяла със снимки на любимите хора, сънят ще е още по-приятен.

4. Организирайте забавни семейни игри и състезания

Възползвайте се от по-дългия престой у дома, за да отделите повече време на семейството. Настолните игри от типа на „Не се сърди човече“, „Монополи“, „Табла“ и др. са идеални за това. А защо да не си организирате и цяло състезание, например турнир по най-бързо нареждане на кубчето на Рубик? За да направите нещата още по-интересни, можете да си поръчате от нашите специални кубчета, където на всяка една от страните да е отпечатана снимка на член от семейството. Участникът, който се класира на последно място, ще трябва да понесе „наказанието“ да измие чиниите или да свърши някоя друга досадна домакинска задачка.

5. Създайте си „домашен офис“

На доста от хората, които досега са работили в офис среда, в момента им се налага спешно да преустроят дома си и да преминат към работа в домашни условия. Подобна промяна е доста трудна, особено ако трябва да се направи изведнъж, без да имате възможност да планирате всичко. В началото ще ви е почти невъзможно да се съсредоточите и организирате. Един от начините да намалите стреса от тази рязка промяна е да устроите домашния си офис така, че да ви е приятно да работите в него. Обградете се от вещи, които да стимулират креативността и продуктивността ви. Добър пример за това са нашите персонализирани компютърни мишки, подложки, папки и други офис материали. На тях можем да отпечатаме всякакви изображения, които да ви вдъхновяват и да раздвижат творческия ви дух.

6. Погрижете се за близките, които в момента са далеч от вас

За съжаление контактите ви с най-близките роднини и приятели в момента трябва да бъдат силно ограничени. Това обаче не означава, че не можете да си правите „виртуални партита“ онлайн, чрез конферентна връзка в Skype, Viber, Facebook и др. Така ще можете да разговаряте и дори да хапвате и пийвате заедно. Ако някой ваш близък има спешна нужда от повдигане на духа, можете да му изпратите една от нашите специални подаръчни кутии. Те включват удобна керамична чаша с лъжичка и подложка, както и бурканче с мед за оправяне на настроението, засилване на имунитета и подслаждане на живота. Благодарение на онлайн търговията в момента е супер лесно да покажете загриженост за близките, дори и от разстояние.

7. Пийнете по едно за отпускане на нервите

Сега е моментът да му отпуснем края и да си налеем една допълнителна чаша биричка или винце. Все пак сте си у дома – няма нужда да плащате завишените цени на алкохола по заведенията, не е необходимо и да се притеснявате за това, че ще ви се наложи да шофирате. А ако ви е много скучно, заедно с останалите пълнолетни членове на семейството, може да си организирате една от така популярните на запад „drinking games” (игра с надпиване). Поръчайте си специални чаши за шотове – на половината от тях сложете надпис „Карантина“ на другата „Корона вирус“. Във всяка една сипете различни видове алкохол, в зависимост от това какво имате под ръка. Пуснете телевизора по време на централната емисия новини. Всеки път, когато чуете да споменават думата „корона вирус“, вие изпивате по един шот от чашките с това име. Всеки път, когато чуете „карантина“, вашият противник пие по една от чашките със същия надпис. Печели този, който в края на вечерта е успял да изпие най-много шотове без да падне под масата. Можете да разчитате на нас да ви изработим най-яките чашки с всякакви надписи по ваш избор.

8. Отдайте се на любов

Това, че по света върлува епидемия не значи, че животът ни изведнъж трябва да спре! Напротив – използвайте времето, прекарано вкъщи, за да се порадвате максимално на компанията на любимия човек. Така ще заздравите любовта и ще подновите пламъка на връзката си. А ако искате да вкарате допълнителна доза забавление и закачливо настроение в спалнята - „Уникални подаръци“ е вашето място – персонализираме всякакви палави подаръци!

Да, изолацията не е приятно нещо, но е важна, за да запазим здравето на възрастните и хората с хронични заболявания и имунна недостатъчност. Ако все пак ви се наложи да излизате от дома си, не забравяйте да сложите маска и да не стоите на места, където има струпване на много хора.

Ето и няколко забавни модела тениски свързани с Коронавирус пандемията: