Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

Какво да подарим на шефа – 10 практични идеи

30.07.2019

Избирането на подаръци за колеги никак не е лесна задача. Още по-сложни стават нещата когато подаръкът е за Шефа или за някой друг висшестоящ служител. Като специалисти в тази област често ни се случва да се сблъскаме с репликата „Какво можеш да подариш на човек, който вече всичко си има?”. И отговорът е много по-лесен, отколкото си мислите - подарете им нещо персонализирано, изработено специално за тях. Подарете им подарък, който да им носи приятни спомени за вас и колектива, както и за фирмата като цяло. 

Хората, които притежават собствен бизнес обикновено са емоционално свързани с него. На тях им се е налагало да се борят за оцеляването му със зъби и нокти, прекарвали са безсънни нощи в преследването на една мечта, в която първоначално само те самите са вярвали. Градили са заедно с персонала си стъпка по стъпка успеха на фирмата и са се старали да създадат перфектния колектив, рамо до рамо с вас и колегите ви. Всеки подарък, който им напомня за тези моменти, със сигурност ще ги трогне и ще бъде високо оценен, без значение от паричната му стойност. Ето няколко от нашите уникални, персонализирани предложения за подарък:

Можете да гравирате монета и да я придружите с пожелания за още повече професионални успехи и стремглаво бизнес развитие. Монетата е добър символ, особено в бизнес средите. Вашият работодател определено ще оцени високо смисъла, който сте вложили в него, както и пожеланията ви. 

Друга добра идея за подарък на шефа е да му гравирате медал или плакет с надпис „Лидер за пример” или друга фраза, която го описва добре. Със сигурност ще му стане приятно и ще ви е благодарен за високата оценка и признанието. Нашият екип от дизайнери може да ви помогне да го оформите така, че да изглежда изключително стилно и елегантно. Това е подарък, който вашият работодател ще пази дълго време и ще му носи прекрасни спомени за вас и останалите ви колеги от колектива. Освен това е нещо, което с гордост може да изложи на показ в кабинета си. А ако вашата фирма има някакъв специален девиз или вдъхновяващо мото, можете да го гравирате в ето такъв кристален кръг, за да го сложи вашият шеф на бюрото си и винаги да му напомня за мисията и целите, с които е била създадена неговата фирма. Така с ваша помощ той никога няма да губи устрема и вдъхновението си.

Друг изискан и персонализиран подарък, който едва ли някой се е сетил вече да му направи, е да изберете елегантна риза и да я бродирате с неговите инициали на маншетите или яката. Подобни персонализирани дрехи с монограм са много стилни, внушават класа, елегантност и внимание към детайла. Със сигурност ще блеснете с тази идея, а вашият шеф ще носи подаръка си с гордост.

Ако вашата фирма има добри бизнес позиции в някоя друга държава, добра идея за подарък е да поръчате месингова стойка със знамена. Едно българско, едно на другата държава (или например ЕС) и едно с логото на фирмата, като на него можете да добавите и снимка на шефа ви или на целият ви екип. Това също е един отличен подарък с много позитивно послание и може да бъде изложен на показ в кабинета на вашия работодател или в конферентната зала на фирмата. Определено ще направи прекрасно впечатление на всички ваши клиенти и бизнес партньори, а шефът ви ще го показва с гордост.

В качеството си на управител на фирма, вашият шеф със сигурност често посещава бизнес събития, конференции, семинари и официални вечери. Така че персонализираната вратовръзка също е много подходяща идея за подарък. Нея също можете да украсите с неговия монограм. А подаръка можете да допълните с персонализирана игла за вратовръзка и копчета за ръкавели – отново с неговите инициали или логото на фирмата.  С тях ще можете да оформите прекрасен комплект от три части. 

Ако подаръкът, който подготвяте за вашия работодател е от името на целия екип, то най-вероятно ще успеете да съберете достатъчно добра сума, за да си позволите да му подарите картина – негов портрет, нарисуван от професионален художник. Можете например да поръчате да го изобразят седнал на бюрото в неговия кабинет, по време на заседание или пък на някое ключово място за вашата фирма – характерен обект, машина или нещо друго специфично и уникално само за вас. А ако на шефа ви не му липсва чувство за хумор, то една карикатура, изработена с вкус и мярка също би била отличен подарък. Можете да направите карикатура на него, заедно с целия му екип – да го изобразите като капитан, управляващ кораб в бурното море или нещо друго метафорично. Тук възможностите за развихряне на въображението и измисляне на уникално послание са буквално безгранични. 


Малко по-бюджетен вариант на тази идея са колажите със снимки – можете например да подготвите колаж с фотографии, които проследяват развитието на фирмата, от основаването й до днес. Подобна идея гарантирано ще подръпне емоционалните струни на шефа ви и ще го накара с умиление да си спомни за пътя, който сте извървели заедно като екип. Това е подарък, който със сигурност ще пази и честичко ще поглежда към него с удовлетворение и носталгия към него. 

Още една интересна и оригинална разновидност на този тип подаръчна идея е да направите колаж с негово изображение върху корица на бизнес списание. Можете да я персонализирате по всякакъв начин, да изберете подходящи текстове за заглавията на статията, така че да се връзват с професията на вашия управител и поводът, по който я подарявате (например професионален или личен юбилей). Така оформеният колаж се поставя в стъклен клип (рамка) и е готов за окачване на стена.

Често при сключване на нови бизнес партньорства или при отпразнуване на успешна сделка е прието поводът да се полее с чаша уиски. Добра идея за подарък е комплект чаши за уиски с логото или мотото на фирмата. Вашият шеф с удоволствие ще ги използва, за да почерпи в тях своите бъдещи клиенти и бизнес партньори. Определено ще им направи отлично впечатление това, че във вашата фирма обръщате внимание и на най-дребните детайли и с гордост поставяте логото и посланието си навсякъде. А ако вашият управител обича да започва сутрешната оперативка с чаша ароматно кафе, можете да му подарите керамична чаша с гравирано закачливо или пък вдъхновяващо послание. 

Разбира се класическите подаръци от типа на гравирани писалки, визитници с монограм, запалки, флаш-памет и др. също никак не са за подценяване. Те са стилни, елегантни и винаги полезни, а кой бизнесмен не цени тези качества? 

И не забравяйте, че какъвто и подарък да изберете, нашите дизайнери са на ваше разположение. Ние ще ви помогнем да го оформите така, че да е стилен, запомнящ се и перфектно изработен.