Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

3 начина да се отдадете на технологичен детокс и 1 предложение, което ще ви помогне да се забавлявате без телефон в ръка

11.06.2018

Изпадате ли в паника, ако случайно забравите телефона си през деня? Проверявате ли постоянно за нови съобщения, имейли или известия в социални медии, дори когато сте в тоалетната? Пишете ли съобщения докато шофирате, въпреки осъзнаването на потенциално смъртоносните последици? Гледате ли в екран през по-голямата част от деня си?

Има много проучвания, които показват как технологията може да допринесе за високи нива на стрес, напрежение в отношенията и семейството, проблеми с концентрацията, определени психични разстройства и дори здравословни проблеми, включително рак. Колкото и да ви се струва трудно, може да е време за детоксикация и доброволно намаляване на използването на технологиите. Ето как да го направите, включвайки цялото семейство в това начинание:

Изяснете целите си
Бъдете конкретни за това защо правите детоксикацията. Запишете целите си и ги намалете до кратки, запомнящи се фрази, които можете да повторите за себе си, когато става трудно и сте изкушени да проверите Фейсбук или Инстаграм. Те могат да са нещо от сорта: Искам повече качествено време, прекарано със семейството си или Имам нужда да отделя повече време на себе си.

Създайте ясни правила и се придържайте към тях
Предварително решете какви ще бъдат параметрите на детоксикацията ви. Ако решите да не проверявате работните имейли от дома вечер, посочете часовете, които можете да ги проверите. Колкото по-конкретни са параметрите, толкова по-малко място ще има за измама. Но е важно да започнете малки стъпки; колкото по-малко са правилата, толкова по-лесно ще ви бъде да се придържате към тях. После, когато натрупате победи, можете да разширите целите си. Докато печелите успехи, първите цели ще започнат да изглеждат естествени и по-малко ограничаващи.

<<Ето нещо, което ще ви помогне по-бързо да забравите за телефона си>>

Заменете вредния навик с нов, който да ви носи удовлетворение
Когато взимате решение да спрете да правите нещо, което ви харесва, създавате празнота. Каквото и да правехте, изпълнявахте някаква нужда и преустановяването на тази дейност ще доведе до това, че трябва да се появи или да се запълни с нещо друго. В противен случай, ще се появи голяма черна дупка в съзнанието ви, която ще ви кара да се чувствате зле. Бъдете проактивни; тъй като решавате какво ще намалите, определете нещо положително, с което да го замените.

Пъзелите: най-добрият помощник при технологичен детокс
Помните ли колко обичахте пъзели като деца? Те помагат да повишите концентрацията си, да развиете наблюдателността си и да отпочинете. Знаете колко ги обичат децата и до днес. Именно за това пъзелите са един чудесен начин да се справите с технологичния детокс. Освен това, те са и страхотен начин да прекарвате повече време с любимите си хора, опитвайки заедно да наредите пъзела. В днешно време можете да избирате между огромно разнообразие от всякакви видове пъзели, но най-добрите си остават онези, създадени специално за вас, с любима ваша снимка.

Поръчайте такъв пъзел от Уникални подаръци, за да направите своя технологичен детокс по-забавен и времето с любимите хора по-пълноценно!