Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

Силата на снимките в рамка

30.03.2018

В днешния дигитален свят, когато технологиите са навсякъде, няма нищо по-отпускащо и зареждащо с позитивно настроение от снимката в рамка. 

Но какво е онова, което прави принтираните снимки по-различни от тези, които гледате в социалните мрежи или в галерията на телефона си?

Често в забързаното ежедневие, затрупани с куп задачи и задължения, борещи се със стрес и безпокойство, имаме нужда да избягаме от технологиите и да се отдадем на своите собствени мисли, чувства и спомени. Когато принтираме любимите си снимки, за да ги поставим в красиви рамки и да декорираме с тях дома си, ние създаваме своя собствена галерия на щастието, към която можем да се обърнем винаги, когато имаме нужда от малко спокойствие. 

Как ни се отразяват снимките? 

Според психолози, отразяването на нашите спомени може да успокои безпокойството или да предизвика чувство на удовлетворение. И дори за момент да почувствате носталгия, наблюдавайки тези снимки, оказва се, че дори тя има позитивен ефект. Чувството на носталгия по важните минали преживявания ни кара да се чувстваме така, сякаш животът ни е пълен с цел и смисъл. Това увеличава самочувствието ни. Много от нашите носталгични спомени се основават на автобиографични моменти, които се свързват с изкупление. 

Така, благодарение на снимките, отразяващи любими мигове от живота, можете да натрупате силата, която ви е нужна, за да се справите с трудни моменти, без значение дали става въпрос за работата, връзката или отношенията ви с други близки. Носталгията, която изпитваме, докато наблюдаваме снимките и се връщаме към спомените си, също може да бъде силно социално лепило, поради редица причини. Първо, защото най-близките ни хора, често са предмет на нашите размишления. Ние пресъздаваме значими моменти от нашите взаимоотношения - ранните дни на романтика, рождени дни, специални празници с приятели. Тъй като нашите спомени са до голяма степен положителни, ние насърчаваме позитивните чувства към тези хора. Второ, изглежда има връзка между нашата социална компетентност - нашата откритост и способността да подкрепяме другите - и силата на нашата носталгия. И накрая, носталгията може да ни даде чувството, че сме подкрепяни. В едно проучване просто припомнянето на определени спомени кара хората да се чувстват по-сигурни в подкрепата на своите приятели.

Накратко, когато се връщаме назад към спомените си, благодарение на любимите си снимки, това може да ни накара да се почувстваме по-щастливи, да увеличим самочувствието си и да ни накара да се чувстваме по-свързани с хората около нас.

Ето защо, без значение дали става въпрос за вас или ваш близък, снимката в рамка е мощен инструмент, с който да предизвикате щастие, спокойствие и сила. Отразяваща щастлив момент от живота, тя е един от най-ценните подаръци, които можете да направите както за себе си, така и за любимите си хора. 

А от какво има нужда една такава снимка? От красива рамка. Разгледайте нашите предложения за High Definition рамки, които ще превърнат любимите ви спомени в истински шедьоври, към които да се връщате, когато имате нужда, или да подарите на любим човек.