Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

Най-странните традиции за Свети Валентин

25.01.2018

Наближава един романтичен и популярен празник, а именно Свети Валентин.
Всички правят приготовления от рано и се чудят къде да изживеят любовната нощ. Естествено, не всички мислят по този начин за празника на влюбените. Някои го отхвърлят дълбоко и смятат, че не бива да се празнува у нас.

Вие от кои сте?

Милиони хора по света използват точно този празник, за да докажат любовта си към своята половинка. Много често този ден е избран за предложения за брак, точно, защото е „Ден на любовта“. Но дали той винаги е бил такъв, какъвто го познаваме?

Ето някои странни и интересни традиции за Св. Валентин:

Римляните стартират празника Свети Валентин.
Деня на влюбените произлиза от Луперкалия. Това е шумен римски обичай, на който мъжете се събличали голи и пощипвали дамите с цел и надежда за по-голяма плодовитост. Този обичай се провеждал на 15 февруари. Има теория, че всички мъже имали забрана да се женят от римския император, за да може да увеличи и подсили армията си. Заради любовта обаче Свети Валентин не спазил забраната и правел тайни бракове, за което бил екзекутиран на 14 февруари

Размяната на картички е огромна...
В този ден от годината се раздават най-много картички по света. Единствено във Викторианската ера размяната на любовни картички се смятала за нелепа и носела лош късмет

Традици и обичаи....
Френската традиция за Свети Валентин позволявала на този ден всеки един неангажиран мъж да си избира жена, необвързана, с която да прекара нощта. Жените се събирали около огъня и хвърляли снимки на различни мъже с които са били. Традицията не продължила много дълго, тъй като настанал пълен хаос и правителството забранило да се празнува този празник. В Средновековието имали традиция да си изписват имената на ръкава на дрехата на любимия/та, и да го носят седмица след самия празник.

Дъжд от рози Много често се подаряват огромните букети от рози. Знаете ли какво означават те по цветове? Червените рози означават вечна любов, жълтите- приятелство, розовите-начало на любовта, оранжевите са знак за очарование, кораловите за благодарност. Всички сме чували и за черни, които не се подаряват, защото те са символ на смърт, а точно на този празник на дали са желани.

Предложение за брак.... Както споменахме,този празник е дългоочакван за много мъже по света, които са го избрали и организирали специално днес предложението си за брак. Разбира се няма нищо по-романтично от това да получиш такъв подарък на този толкова романтичен и изпълнен с любов празник.

Ако и вие сте решили да изненадате любимия или любимата за деня на влюбените, но се чудите с какво, разгледайте нашите предложения на https://unikalni-podaraci.com/categories/sveti_valentin и създайте уникален подарък, специално за Св. Валентин!