Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

Gallery wall – какво представлява и как да я направим в дома си бързо и лесно?

31.03.2018

Създаването на галерия на стена във вашия дом може да бъде достъпен начин за трансформиране на стаята с любими картини, снимки и илюстрации, които са от значение за вас. Независимо дали искате да създадете кътче в хола си, което да привлича вниманието, или просто да направите стълбището или празната стена оживена, галерията е забавен начин да се изразите и да покажете любимите си предмети. За непосветените, създаването на галерия на стената може да изглежда обезсърчително, но с няколко инструмента и малко творчество, можете да създадете истинско произведение на изкуството. Ето някои практически съвети и идеи за стил, които ще ви помогнат да създадете своята галерия на стената. Но преди това: 

Какво представлява галерията на стената?

Това са снимки, картини и изображения с различни размери, подредени по определен начин на една част от стената, създаващи „струпване” и привличащи вниманието.

За кого е подходяща?

За всеки, който иска да вдъхне живот на празната стена в дома си.

Как да си я направим бързо и лесно? 

Ако сте решили да дарите дома си с лична „галерия”, ето няколко стъпки, които да следвате:

1. Изберете снимките.

Това може да са лични снимки, отразяващи любимите ви спомени и специални моменти, любими цитати, изображения, предмети, който могат да се закачат на стената или комбинация от всички. Тъй като това е вашата лична галерия, нека елементите и имат сантиментална стойност за вас, за да повдига настроението ви всеки път в който я погледнете.

2. Започнете с най-големия елемент

Балансът и симетрията са ключът към създаването на галерия на стената. Започнете с най-голямото парче и го използвайте като фокусна точка. Работете от центъра навън. Нека между елементите има поне 3 сантиметра разстояние, за да може всеки от тях да се отличава самостоятелно. Опитайте се да запазите цялостния модел балансиран спрямо другите мебели в стаята.

3. Използвайте правилните рамки

Ако работите с колекция от произведения на изкуството или снимки в различни теми, използването на рамки с подобен дизайн или стил е един от начините за обвързване на колекцията със стила на вашия дом. Ако не искате вниманието да бъде привлечено от рамката, а от самата снимка, вижте нашето предложение за High Definition рамка.

4. Закачете ги внимателно

Няма нищо по-разочароващо, да закачите вашите произведения на изкуството, само за да осъзнаете, че са на грешната височина. Повечето галерии висят в центъра на стената, което е на 150 сантиметра от пода, така че да седи на средно ниво на очите. Използвайте нивелир и молив, за да маркирате дупките, преди да започнете да пробивате. Проверете поотделно всяко измерване, за да сте сигурни, че имате правилната височина и равновесие.

5. Забавлявайте се

Не забравяйте да се забавлявате докато творите. Галерията на стената може да се добавят към всяко кътче в къщата. Малко бюро с празна стена може да се превърне в пеперуден резерват, например, или да приюти спомените от последната ви ваканция, например. Всичко, от което имате нужда, са правилните снимки, рамки и малко въображение.