Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

Ето какво означават имената на цветята

16.03.2018

Наближава Цветница, един от най-пъстрите и забавни празници в календара. На този ден, всички с имена на цветя и растения празнуват своя имен ден. И точно както всички останали имена, тези също имат своето значение.

Чудите ли се какво символизира името Роза или Лилия?

Тогава разгледайте нашият справочник за значението на цветните имена (за жени): 

Роза
Розата е признак на преданост и отдаденост. Дамите, носещи името Роза, са смели и безстрашни във взимането на решения.

Вероника
Знаехте ли, че и името Вероника е име на растение? Такова е. То символизира прецизност и точност. Хората носещи това име са отговорни към всичко в живота им.

Виолетка
Едно от най-сладките цветни имена е символ на спокойствието и мира. Дамите, носещи това име, имат силно развита интуиция.

Гергина / Далия
Цветето Гергина, познато и като Далия, символизира нежност и сила на духа. Жените с тези имена са силни и креативни.

Маргарита
Маргаритата символизира хармония и здраве. Хората, носещи това име, са с позитивен поглед върху живота, винаги добро настроение и способност да се радват на малките неща.

Детелина
Можете ли да се досетите какво е значението на Детелината? Да, точно така. Тя символизира късмет, а хората, които носят името и, са орисани да успяват във всяка област на живота си.

Камелия
Едно от най-красивите цветя, Камелията е символ на страстта, желанието и перфекционизма. Жените носещи това име, са грациозни и изискани.

Лилия
Лилията е символ на целомъдрие и преданост. Хората с това име са истински приятели.

Иглика
Игликата е символ на приключенския дух и постоянното движение. Дамите, носещи това име, обичат да пътуват и да опознават нови места и хора.

Магнолия
Магнолията символизира царственост и благородство, и именно такива са дамите, носещи това име.

Познавате ли дама, носеща някое от тези красиви имена? Ако да, то сега е моментът да я зарадвате с уникален подарък за именния и ден. Ние от Уникални подаръци сме създали специална секция с предложения за Цветница. За вас остава само да изберете най-подходящия подарък. Направете го тук