Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

3 страхотни приложения на печата върху Канава

21.08.2018

Вдъхновявали ли сте се някога от художниците, които рисуват върху големи, красиви платна на улицата, а резултатът е истинско произведение на изкуството, което мечтаете да закачите някъде в дома си? Е, дори да не успеете да намерите такъв художник, който да създаде шедьовър за вас, днес можете да го създадете сами. Печатът върху канава е един от най-красивите, бързи и лесни начини да поканите изкуството в дома си и не само. Ето защо:   

Какво представлява? Думата канава (канаваца) идва от френски (canevas), което произлиза от латинското Сannapaceus - „направен от коноп”. В миналото канава е била използвана за направата на платна, тенти, шатри и всякакви други материали, при които се изисква повече здравина. Днес, тя е основата на произведения на изкуството. В днешно време с развитието на съвременните технологии става възможен директния печат върху канава. След печата, канавата може да бъде опъната върху рамка и окачена на стена, а опциите за изображението за безкрайни.    

Как се заражда? Една от най-ранните запазени маслени картини върху канава е френската „Мадона с ангелите”, нарисувана окло 1410 г. Рисуването върху канава обаче става широко разпространено едва след XVI в. в Италия. За майстори на рисуването върху канава се смятат Венецианските художници, които първи започват да използват масово този плат за създаването на своите творби. Техните платна се приемат за най-качествените по-това време. 


<< Поръчай своя печат върху канава ТУК >>


1. Декорация на дома ви

Ако се нанасяте в нов дом или просто искате да разчупите атмосферата вкъщи, канавата е бърз, лесен и достъпен вариант да го направите. Изберете красив цитат, любим пейзаж, снимка от последната ви ваканция или колаж от снимки, който сами сте направили и поръчайте своята канава. 


2. Галерия на стената 

Личните галерии на стената са много модерен начин да направите дома си изискан и стилен. Ето как с помощта на печата върху канава да го постигнете:

- Изберете различни по форма и размер канави;

- Изберете подходящите снимки, които ще използвате за галерията си. Те могат да бъдат в синхрон или да контрастират, всичко зависи от вас;

- Окачете готовите канави на стената като ги разпръснете хаотично или пък създадете конкретна форма с тях. 


<< Избери разнообразни размери  и форми канава ТУК >>


3. Подарък за сватба

Печатът върху канава е идеалният подарък, ако сте поканени на сватба. Единственото, което трябва да направите, е да изберете подходящо изображение, което да се отпечатана нея. То може да бъде:

- Снимка на младоженците;

- Любим техен пейзаж;

- Колаж от снимки с послания за двамата.

След като канавата ви е готова, остава само да я опаковате красиво и да надпишете картичката. 


<< Поръчай бързо и лесно идеалната канава за сватба, ТУК >>