Безплатна доставка до офис на Еконт, за поръчки над 100 лв.! (виж условията за ползване).

5-те най-добри съвета за успешна връзка от разстояние

10.05.2018

  1. Бъдете честни един с друг.
Говорете за чувствата си на страх, несигурност, ревност, апатия, каквото и да било. Ако се опитате да скриете нещо от партньора си, тази тайна рано или късно ще ви погълне отвътре. Не се опитвайте да се справяте сами с всичко. Бъдете отворени и честни един с друг. Оставете партньора си да ви помогне и да ви предостави необходимата ви подкрепа. по-добре е да погледнете проблема по време на първоначалната му фаза, отколкото да го разкриете, когато е твърде късно.   

2. Подсещайте се за целите, които имате.
"Какво искаме да постигнем в края на деня?" "Колко време ще сме разделени?" "Какво ще си кажете за бъдещето?" Това са въпросите, които вие двамата трябва да си зададете. Истината е, че нито една двойка не може да бъде в отдалечени отношения завинаги. Така че направете план един за друг. Направете времева линия, маркирайки очакваните времена отделни и заедно, и теглете крайната черта. Важно е двамата да сте на една и съща страница и да имате едни и същи цели. Така че, дори ако не живеете на едно и също място и една и съща часова зона, трябва двамата да работите заедно в една и съща посока към едно бъдеще, което включва и единия и другия.   

3. Избягвайте „опасни“ ситуации.
Ако вече знаете, че когато отидете в клуба ще пиете с група приятели до късно през нощта: - Не го крийте - Кажете на партньора си предварително, за да го успокоите.  Не се безпокойте за такива неща, защото партньорът ви ще бъде изключително притеснен или допълнително подозрителен и, разбира се, много разстроен, ако го поставяте в позиция, в която той / тя се чувства безсилен. Трябва да разпознавате опасностите, преди да влезете в подобна ситуацията. Не слушайте само сърцето си. Слушайте и ума си.   

4. Правете си посещения един на друг.
Посещенията са най-важни при всяка връзка на дълги разстояния. След цялото чакане, копнеж и въздържание най-сетне се срещате, за да изпълните всички малки неща като целуване, хващане на ръце и т.н., които са обичайни за другите двойки, но са много специални и много интимни за хората в отдалечени взаимоотношения. Това ще бъде като фойерверки, конфети, дъги и пеперуди навсякъде.

5. Подарете личен подарък, който да го задържи близо до вас.
Има сила в спомените. Това е, което всички правим - опитваме се да съхраняваме спомени във физически неща, с надеждата, че когато умът ни не успее, можем да погледнем или да се придържаме към нещо, което ще ни помогне да си спомним любимия. Специалните подаръци могат да включват: 

- Чаша с ваша любима снимка, от която да пиете кафе всеки ден;

- Пъзел с ваша снимка, който да редите, когато любимия ви липсва;

- Колаж със снимки и специално послание;

- Възглавничка със снимка.